Podcastomrus

Informações:

Sinopsis

Podcast om Rus har siden 2014 vært Norges beste (!) og første ruspodcast. Vi har analysert, kritisert, hetset og gjøglet om norsk og internasjonal ruspolitikk, og tenker å fortsette med det.Redaksjonen opererer med et utvidet rusbegrep, og begrenser seg ikke til utelukkende å snakke om narkotikalistens hyppig økende omfang, men tar også for seg kjærlighet, hat, lokalpatriotisme og ungdomsopprør.Podden ledes av Bøffert Fusk (født Bernhard Fauske) og Per Ståle Honning (søskenbarn av Inge Honning), og byr på en strukturert men eklektisk gjennomgang av aktuelle saker og evige spørsmål.Podcast om Rus er et lokalt kunstprosjekt som søker å underholde i aldersgruppen 20-55 år.Lytteren må tåle en helt ok lydkvalitet. Vi er rusfolk, ikke lydfolk.

Episodios

 • Episode 83 - Rollin' Stoners og politiets trusenekt

  27/10/2021 Duración: 46min

  Podcast om rus er tilbake med nok et show om fremgangen i vår avmagrede ruskultur! Etter lang tids straffevilje vant en 25-åring i retten, og det viser seg at førerkort-beslag basert på sporadisk cannabisbruk har fulgt en feilaktig praksis. Politiadvokatene fortsetter å be om lange straffer, selv om retten sier nei. Mas! Betjentene vil ikke ransake lenger (å nei!) Men har de mistet en rett, eller hadde de den aldri? Det siste, konstabel. Les deg opp mens vi trasker videre på livets glade vei, Bastian. Helsedirektoratet har laget weedinfo, med gode kilder - seg selv. De minner om at weed er forbudt og ikke bra. Alkohol derimot er visst ikke så farlig. Vi skåler med lovlige løsemidler for hykleriet. Slukk ørenes tørst, du stadig vakrere lytter.

 • Podcast om Rus møter Tordentale: Verdens minst ambisiøse crossover

  22/10/2021 Duración: 02min

  Direktelinker til «Tordentale – Graffitifilm med Bøffert Fusk» på følgende plattformer (latsabber): Spotify: https://open.spotify.com/episode/2NC4nnBTNe5PuwqBMpJObQ?si=Yeb8hJGoQfyGw4tqHqOwbw Apple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/16-graffitifilm-med-b%C3%B8ffert-fusk/id1550596322?i=1000539336187&l=nb Acast: https://play.acast.com/s/e0734625-0d22-5e8b-ba7e-eb9f0a5beae7/6171ba471ce80e001468fad3

 • Episode 82 - Høsttakkemegtilfest

  22/09/2021 Duración: 33min

  Podcast om rus er tilbake som høstkulden på dine tær! Første NNPF-frie sending på evigheter, men likevel skjer det ting i høstmørket. Her diskuteres hedersmannen Sverre Eikas bortgang, en vond nyhet som kom brått på. Eika var uerstattelig. Videre snakkes det om hasjsalg-demonstrasjonen (!) som nylig fant sted i Oslo, der AROD fordelte røkandes utenfor selveste politibingen. Vi svinger også innom saken til Lars (61), en åpenbart chill type som dyrket cannabis, ble dømt til en særs uchill fengselsstraff, anket og slapp. Go Lars! Og go norske domstoler, som tydeligvis ikke er så gira på å fengsle stonere lenger. Rock on! sier vi

 • Episode 81 - Førerkafka og problemer innad i NNPF (eller Politiet? Hvem vet?)

  10/08/2021 Duración: 41min

  Podcast om rus kjører på med førerkortdebatten som gjerne følger hver gang en nordmann knyttes til jazztobakkens forbannelse. Forhindrer lovverket at norske pasienter får beholde førerkortet? En slik praksis er farlig, Bob Marley. NNPF-saken vokser som en bønnestengel og på toppen venter en kjempe.. konklusjon? Utvalget dropper snart! Vi sleiver også innom Oslo kommunes avslag til forslaget om værested for byens rusavhengige. Grunnen viser seg å være at narkotika er forbudt og at rusavhengig visstnok kjøper og selger slikt. Vi gratulerer med oppdatert kunnskap, og tilbyr samtidig mer. Tune in, dropout!

 • Episode 80 - Tønna & Tusweak returns, Don Domstol slår til og NNPF - sommeren ringes inn

  28/07/2021 Duración: 54min

  Podcast om Rus er tilbake med torden og brak etter en halv sommer med deilig norsk vær! NNPF aka sommerens snakkis har medført at såkalte mainstreampodcaster snakker om saken, og vi snakker om dem! Der politikerne feiger ut tar nå norske domstoler grep for å sikre at skader mot tiltalte blir begrenset. Vi håper derimot den kommende granskningen av Politidirektoratets rolle til NNPF slett ikke begrenser sin dokumentasjon av skaden foreningen har påført påtalemyndighetens omdømme. Tilsett friske, hakkede urter etter smak og nyt denne sommersalaten av en episode. Nå med ekstramateriale for patreons. Putt limen oppi kokosnøtten, we back baby!

 • Episode 79 - EuroCoke, NNPF - mafia og uføreføkka

  01/06/2021 Duración: 41min

  Podcast om rus er tilbake som vanlig, med sommeryre rus-takes om gloheit reformvilje. Ble det snorta på MGP? Vi er ikke like sikre på det som at NNPF raker inn skattegrunker på shady vis. Visste du at trygda folk får kutt i støtten om de drar på rehab? Fysisk sykdom er tydeligvis mer "real", så slå tåa i dørlista og tune inn for nok en sprudlende sending, lytterbassen ! PS: Kom på demonstrasjon onsdag 2. juni!

 • Podcast om Rus - Viktig melding!

  25/05/2021 Duración: 01min

  Podcast om Rus - Viktig melding! by Podcast om Rus

 • Episode 78 - RIP Rusreformen (2019 - 2021)

  20/04/2021 Duración: 01h01min

  Podcast om rus bearbeider opplevelsen det var å se AP kvesse sablene og etterlate rusreformen i en tilstand lik Trygve fra Familiesagaen De syv søstre. Vi passer tonen i møte med argumentene fra venstresidepressen som gosset seg mot Venstre som fortjente bedre. Jonas flippa på the homies, og det forsøkes mot alle odds å tolke hva AP egentlig mener om ruspolitikk. Lytt og stem, men aldri glem!

 • Episode 77 - Reformresistent narkopoliti og Arbeiderpartiets russvikmøte

  13/04/2021 Duración: 40min

  Reformasjonen vil ingen ende ta! Cecilia Brækhus besøker andre brækkere i USA, politiet har dilla på brukere, og lar seg ikke stoppe på lett selv om daglig leder sier stopp. Avhengighet kan være vanskelig. APs landmøte er rundt hjørnet, det ryktes at de har en ledelse og at denne mener ting - så dette blir spennende. Mye tyder på at reformen henger i en tynn tråd, og redaksjonen er ikke blid. Vedta denne episoden, folkens!

 • Episode 76 - Politiinnrømmelser, helsefølelser og rus bak speilet

  28/03/2021 Duración: 53min

  Dine favoritt politiske søppelmenn i Podcast om rus slåss videre for rusreformens åpenbare forbedring av norsk ruspolitikk! Vil vitenskapen beseire følelsene? Helsefeltet bør forstå rus bedre og ikke ta lærdom fra justissektoren hvordan rusavhengige bør behandles. Fort gjort! Politiet har innrømmet maktovergrep. Vil det endre noe? Finn frem fars fineste bjørkeris og gjør stumpen klar, kjære lytter!

 • Podcast om Rus Light 1 - Rusreform update

  17/03/2021 Duración: 21min

  Podcast om Rus - nå med en lightversjon for dere som forsøker å kutte ned. Det skjer mye på rusfronten! AP Nordland stemte for straff før de brøt smittereglene. Vil Støre bestemme seg? Høringen om Rusreformen ble en langtekkelig affære - det blir ikke denne episoden. Tune in, buddy!

 • Episode 75 - Podcast om Rusreform 7: Stikk til Stortinget

  27/02/2021 Duración: 37min

  Podcast om Reform av en viss type er tilbake - denne gangen i en rar verden der Rusreformen faktisk er lagt frem! Norge beveger seg mot avkriminalisering, og de autoritære er ikke blide. Vi snakker om mottagelsen, mangelen på motargumenter, forbudsfølelser og professor Marthinussens 5 punkter for hvorfor reform må til. Dra opp en stol og hør opp for en update om reformen som skuffer, engasjerer og i praksis er et lite plaster på et gigantisk kjøttsår. Reformér dere selv, Luthers. Endringen kommer!

 • Episode 74 - Update: Polkøsjokk, reformangst og Bøhler-bøll

  06/02/2021 Duración: 34min

  Storm kapitalen! Vi kjører en Update for 2021, et såkalt lovende år. Polkøene strekker seg rundt alle gatehjørner, Rusreformen er rett rundt hjørnet (!) og Jan Bøhler vil kontrollere oss alle. Redaksjonen sitter og gnukker på hver sin tue og spiller inn via cyberspace. Dette vil du ikke gå glipp av.

 • Episode 73 - Laks og avsky i arbeidslivet

  17/12/2020 Duración: 55min

  Dine lojale rådgivere i Podcast om rus er tilbake med nok et show! Denne gangen med nytt lydutstyr, designet spesielt for dine øreganger my friend. Tema denne gangen er rus i arbeidslivet. Hva bør bedrifter gjøre med rusbruk blant ansatte? Julebord ekskludert, såklart. Er sjefen din en chill kompis, eller en snikende snitch? Er bedriften din laidback, og bør den være det? Vi dykker inn i en sak om en japanskeid, norsk bedrift(!) som praktiserer det de selv kaller en streng ruspolicy. Særlig mot to ansatte. Kan ruspolicy benyttes som verktøy av store bedrifter for å skifte ut trassige ansatte? Og..! Dessuten kan man bli alt for rik av laks her i landet. Nyt lydteknolgiens evne til å fjerne grums fra våre stemmer, kjære lytter.. i det vi sammen tar et slags steg mot et rausere arbeidsliv.

 • Episode 72 - Rusreform Nå! Redux

  18/11/2020 Duración: 30min

  Elite-håndvaskerne i Podcast om rus er tilbake med en episode som handler om noe ingen mennesker har snakket om før! Greit så er det rusreformen igjen, men til våren braker det løs. Så hvorfor er støtten til reformen så lavmælt? Kanskje har Foreldreaksjonen mot narkotika nådd frem med sitt ekstremt foreldreaktige arbeid. Og hva om vi sier.. en allianse mellom avholdsbevegelse og narkopoliti? Mer gøy på fest kan det neppe bli. Fjern dine ørebind og lytt, kjære deg!

 • Episode 71 - Valgspesial! Hurra for Below Average Joe

  05/11/2020 Duración: 36min

  Redaksjonen slår seg ned for å prate om valget i De ikke så forente Stater og livet i en dystopi. Et land som påvirker oss og derfor har skylden for at livet ikke ruler lenger. En episode spilt inn midt i opptellingen av stemmene, et tidsdokument fra en tid vi vil glemme snarest når fremtiden lysner. Kan gamle Joe få kurs på skuta? Blir verden kompis igjen? Skru oss på.

 • Episode 70 - Covid - Catch Up 2: Northug Boogaloo

  14/10/2020 Duración: 41min

  Vi tar for oss Husflidens onde fetter: Heimstaden! Ekle hushaier vet å gaslighte kundene sine, og idéen om å la politiet trene rundt hjemmene til varierte mennesker fortjente omtale. Heldgivis har de komunikasjonsfolk ingen skjønner. I Sverige er de som vanlig både veldig rare (norsk og svensk) og veldig creepy (bare norsk). Der liker de straff, hater narko, og elsker å dø i hopetall av korona. Polis er ut, men vi anbefaler Kopps på VHS. Och inte før er pojkarna färdiga på dagis før de prøver narkåtika. Noe de for så vidt har til felles med Norges top svenskenemesis og frilans racerkjører. Petter Northug hadde hastverk og stilte litt vel godt opp med kontanter før TV-aksjonen. Redaksjonen spekulerer (av juridiske grunner) verken i den særdeles avdankede skikongens intensjoner eller privatliv, men antagelser er stadig legalisert.

 • Episode 69 - Nice

  27/09/2020 Duración: 42min

  Vi gjør korona til vårt likestilte kjønn! Etter å ha trålet gatene hvileløst i månedsvis under dustopien (!) 2020 har redaksjonen samlet seg for å gi en rapport. Ikke ta på ansiktet ditt, hør heller på episoden. Går verden til helvete på grunn av legaliseringsbevegelsen? Vil kollektivtransport drepe oss alle? Kan pupper ødelegge for en by? Trolig. Vi ønsker nye boomer-fans fra Facebook velkommen! Brukerjakten viser seg å ha sesong hele året, samme hva sjefen sier. Politiet i Namsos lærer oss litt om fleinsopp og til slutt tar vi av oss hatten for Bergens eneste kulturinstitusjon, strippeklubben After Dark (nice) som døde av korona. Klubben var i risikosonen pga. en underliggende, moralsk sykdom. Lett på antrekket og ta deg en svingom, kjære lytter, her skal det segues!

 • Episode 68 - Koronatørke

  17/04/2020 Duración: 31min

  Podcast om Rus er tilbake med et forsøk på å beskrive den egenartede samtiden og ikke minst, spille inn via telefon! "Finnes rus enda?" lurer lytterne, og svaret er tja. For ikke bare er rusmidler nå forsvunnet fra de fleste arenaer, samfunnsproblemene forble likevel. Trykk inn for å høre at din begredelige hverdag faktisk kunne vært verre, i det som er den første episoden i en potensiell saga om tørke. For preik er det nok av, kjære lyttere! Den kilden tørker aldri inn!

 • Episode 67 - Nostalgi

  03/03/2020 Duración: 38min

  Alt var bedre før (bortsett fra ruspodcaster)! Hva har Holocaust, Stranger Things og Bill Cosby til felles? Fint lite, for vi tør nemlig ikke å fullføre den vitsen! I denne episoden ser vi på verdens kanskje farligste rusmiddel: nostalgi (!?). Vi mimrer tilbake til fordums spørsmål: Finnes det noe tristere enn en nostalgisk tolvåring? Var weeden bedre før? Kan man ruse seg i den samme elven to ganger? Åssen staver man quuaaaludes? Og hvor faen blei det av den bjella som ringte første gangen man prøvde crack? Stikk tommelen i kjeften, legg deg i fosterstilling og bli med oss til bedre stunder, gode lytter!

página 1 de 5