Design, Design, Design!

Informações:

Sinopsis

Design, Design, Design! er lyden af Designskolen Kolding.Her stiller vi skarpt på, hvad design er og kan og giver taletid til studerende, undervisere, forskere, virksomheder og mange flere. Lyt med og bliv klogere på den forskel design kan gøre.

Episodios

 • Design til tiden: fokus på det levede liv transformerer belastede boligområder

  02/04/2019 Duración: 17min

  Hvad sker der, når designforskningen forsøger at finde svar på tidens udfordringer? Som når børn har det svært. Når udsatte boligområder skal transformeres til det modsatte. Når kulturmøder er gået i hårknude. Eller når køb-og-smid-væk-kulturen bare ikke længere går an.I dette afsnit af Design til tiden møder vi Anne Corlin. Hun er uddannet arkitekt og er nu ph.d-studerende på Designskolen Kolding. Hun undersøger, om der findes nogle særlige designparametre, der kan bruges til at understøtte det sociale liv i byrummet. Anne Corlins ph.d. bruger den koldingensiske bydel Skovparken som case. Projektet er finansieret af Kolding Kommune, Landsbyggefonden og AAB Kolding og har til huse på Designskolen Kolding.Tilrettelæggelse: Mette Reinhardt Jakobsen og Marianne Baggesen HilgerTeknik: Søren Prehn Jensen

 • Design til tiden: brugerinddragelse skaber bæredygtigt strik-forbrug

  12/03/2019 Duración: 17min

  Hvad sker der, når designforskningen forsøger at finde svar på tidens udfordringer? Som når børn har det svært. Når udsatte boligområder skal transformeres til det modsatte. Når kulturmøder er gået i hårknude. Eller når køb-og-smid-væk-kulturen bare ikke længere går an.I dette afsnit af Design til tiden kan du møde Louise Ravnløkke, som er ph.d-studerende på Designskolen Kolding. I sit ph.d.-projekt arbejder Louise Ravnløkke med bæredygtighed inden for mode- og tekstildesign. Hun har særligt fokus på strik, æstetik og brugerinddragelse i designprocessen.Tilrettelæggelse: Mette Reinhardt Jakobsen og Marianne Baggesen HilgerTeknik: Søren Prehn Jensen

 • Design til tiden: farver, former og taktilitet hjælper udsatte børn

  07/03/2019 Duración: 21min

  Hvad sker der, når designforskningen forsøger at finde svar på tidens udfordringer? Som når børn har det svært. Når udsatte boligområder skal transformeres til det modsatte. Når kulturmøder er gået i hårknude. Eller når køb-og-smid-væk-kulturen bare ikke længere går an.I seriens andet afsnit vil Laila Truelsen fortælle om Tactus, et dialogværktøj udviklet til børn og unge med socio-emotionelle udfordringer. Hun giver først en introduktion til værktøjet. Dernæst fortæller hun om processen med at skabe det. Og til sidst bliver vi klogere på perspektiver og anvendelsesmuligheder.Tilrettelæggelse: Mette Reinhardt Jakobsen og Marianne Baggesen HilgerTeknik: Søren Prehn Jensen

 • Design til tiden: nål og tråd baner vejen for integration og værdiskabelse

  19/02/2019 Duración: 20min

  Hvad sker der, når designforskningen forsøger at finde svar på tidens udfordringer? Som når børn har det svært. Når udsatte boligområder skal transformeres til det modsatte. Når kulturmøder er gået i hårknude. Eller når køb-og-smid-væk-kulturen bare ikke længere går an.I dette afsnit af Design til tiden kan du møde Else Skjold, adjunkt på Designskolen Kolding, og høre hende fortælle om integrationsprojektet THREAD, der kan være med til at forny den danske mode- og tekstilsektor.Tilrettelæggelse: Mette Reinhardt Jakobsen og Marianne Baggesen Hilger Teknik: Søren Prehn Jensen

 • Legeaftalen: Sprogeriet

  16/03/2018 Duración: 11min

  Hvad sker der, når man sætter en legeaftale i stand mellem dansk erhvervsliv og et hold designstuderende? Lyt med i en række podcasts om design og leg fra Designskolen Kolding. I denne episode har Sprogeriet stillet en konkret udfordring til en gruppe studerende.

 • Legeaftalen: Peter Larsen Kaffe

  16/03/2018 Duración: 10min

  Hvad sker der, når man sætter en legeaftale i stand mellem dansk erhvervsliv og et hold designstuderende? Lyt med i en række podcasts om design og leg fra Designskolen Kolding. I denne episode har Peter Larsen Kaffe stillet en konkret udfordring til en gruppe studerende.

 • Legeaftalen: Arla

  16/03/2018 Duración: 14min

  Hvad sker der, når man sætter en legeaftale i stand mellem dansk erhvervsliv og et hold designstuderende? Lyt med i en række podcasts om design og leg fra Designskolen Kolding. I denne episode har Arla stillet en konkret udfordring til en gruppe studerende.

 • Legeaftalen: Danske Bank

  16/03/2018 Duración: 11min

  Hvad sker der, når man sætter en legeaftale i stand mellem dansk erhvervsliv og et hold designstuderende? Lyt med i en række podcasts om design og leg fra Designskolen Kolding. I denne episode har Danske Bank stillet en konkret udfordring til en gruppe studerende.

 • Legeaftalen: LEGO House

  16/03/2018 Duración: 11min

  Hvad sker der, når man sætter en legeaftale i stand mellem dansk erhvervsliv og et hold designstuderende? Lyt med i en række podcasts om design og leg fra Designskolen Kolding. I denne episode har LEGO House stillet en konkret udfordring til en gruppe studerende.

 • Legeaftalen: Vigtigheden af at lege i et virksomhedsperspektiv

  15/03/2018 Duración: 08min

  Danske virksomheder risikerer simpelthen at blive slået hjem, hvis ikke de kommer ind i legekampen. Det mener Helle Marie Skovbjerg. Hun er Danmarks første professor i leg og har sin daglige gang på Designskolen Kolding. Ifølge hende indeholder legen netop de egenskaber, som fremtiden kalder på, og som kan være med til at sikre danske virksomheders eksistens – nemlig opfindsomhed, undren, nysgerrighed m.m. Lyt med i en række podcast om design og leg fra Designskolen Kolding.