Fetmaland

Informações:

Sinopsis

Berättelser från tjockisverkligheten med skådespelaren och dramatikern Lotti Törnros.Ansvarig utgivare: Nina Glans

Episodios

 • – Jag tycker om att se mig själv naken

  13/08/2015 Duración: 25min

  I simhallens omklädningsrum tittar jag sa mycker jag vagar. Samma kvinnor som nyss verkat stela, blyga, arga och klumpiga i sina baddrakter forvandlas har inne till hela personer. Till nagra som ager sina kroppar. Avsnitt 4 handlar om attraktion, om kvinnliga och manliga tjockisar. Vi får träffa entnologen Fredrik Nilsson som skrivit om feta män genom historien i boken ”I ett bolster av fett”. Dessutom hör vi från Brandon Bowen som kallar sig ”professionellt fetto” och som blivit stjärna genom videoappen Vine.

 • Hur bantar du?

  06/08/2015 Duración: 25min

  De moter oss i tidning efter tidning. Framst kvinnor. Fore: groteskt feta. Efter: tjusigt slanka. Som mastare i att vakta sin vikt, i att tukta sitt monster, star de raka och stolta i chica drakter och hogklackade skor. Avsnitt 3 handlar om bantning och självkontroll, om ”smala tjocka personer” och om hur droger använts som bantningspiller genom historien. Vi får träffa Michael Sjögren som kom tvåa i det populära tv-programmet Biggest Loser där den som tappar mest vinner. Men livet efter tv-kamerorna blev inte som han tänkt sig.

 • Sjukt fet

  30/07/2015 Duración: 25min

  Jag läser i tidningen om en fetmaepidemi. En global fetmaepidemi. WHO säger att fetman har fördubblats i världen sedan 1980. De flesta i världen bor i länder där övervikt och fetma dödar fler än undervikt och svält. Fetma är sjukdom som sprider sig över världen och dödar. När ni tittar på mig, ser ni ett hot mot världshälsan? Avsnitt 2 handlar om fetmans status som sjukdom, alternativa sätt att se på hälsa, och familjen som bantar genom att tömma ut en tredjedel av måltiderna genom en slang i magen.

 • Jag behöver ingen tjockisdräkt

  23/07/2015 Duración: 25min

  Vilka har rätten att synas? Möt tjockisdräktmakaren Tim Mårtensson, teaterregissörer och hör om hur en grupp tjockisar i New York gjorde en fat-in där de brände bilder av fotomodellen Twiggy. I det första programmet av Fetmaland vrider och vänder berättaren och skådespelaren Lotti Törnros på vår syn på övervikt och feta kroppar. "Alla skildringar av lycka förutsätter en smal kropp. I mobelkatalogerna står slanka människor i fräscha kök och skrattar. Det offentliga rummet har blivit en stor del av den mänskliga samvaron. Jag möter tio personer under en vecka som jag trivs med, får kontakt med och känner mig accepterad av. Under samma vecka ser jag hundratals bilder i det offentliga rummet som säger motsatsen."