Matprats Podcast Om Mat

Informações:

Sinopsis

I MatPrats nye podcastserie møter du barndomskompisene Erlend og Øistein i det de prøver seg på nye oppskrifter for aller første gang. Ta med deg gutta på kjøkkenet. Lær mer om maten du lager og råvarene du bruker. Oppskriftene finner du på MatPrat.no.

Episodios

 • 7 smarte måter å bruke opp brødet ditt på

  18/11/2021 Duración: 16min

  Det er nesten ingenting som er så godt som nybakt brød, men etter en dag eller to er det ikke like fristende, og de fleste av oss kaster alt for mye brød. Du kjenner deg kanskje igjen? Men visste du at du kan lage nytt brød av brødrestene? Eller lage toast med strykejernet? I denne episoden skal vi gi deg minst 7 måter å bruke opp brødet på.

 • Butter chicken og nanbrød er perfekt høstmat

  04/11/2021 Duración: 30min

  Saftig indisk smørkylling (murgh makhani) med mange varme krydre og kremet cashewpuré får liv i høsthustrige kropper når sola er gjerrig. Chutney av mango eller epler sammen med mykt nanbrød og raita er et must. Vi gir deg en smart stekemetode for brødet, og Therese fant chilien vi alle drømmer om på sin reise til India.

 • Nye favoritter med reinkjøtt – pizza, pasta og taco som du aldri har smakt det før

  21/10/2021 Duración: 17min

  Blir det pizza, taco eller pasta til middag i helga? Med ferskt reinkjøtt kan du toppe favorittrettene dine og servere noe som virkelig blir lagt merke til! Vi gir deg en kremet hvit pizza med blåmuggost og kantareller, pasta med hvitløk og ristede nøtter og fredagstaco med multesalsa – alt toppet med ferskt reinsdyrkjøtt.

 • Stekefett - Er Det Ett Fett?

  07/10/2021 Duración: 26min

  Hva skal jeg steke kjøttet og fisken i? Når bruker jeg smør når velger jeg olje i panna? Og hvilken olje er best å steke i? Dette er tre av de mest stilte spørsmålene om stekefett, og MatPrat-ekspertene har som vanlig svarene klare. For stekefett er ikke et fett!

 • Ett lammelår – fire middager

  23/09/2021 Duración: 21min

  Helstekt lammelår med deilig tilbehør er noe mange forbinder med høsten. Men visste du at du kan få fire nydelige middager ut av ett og samme lammelår? I denne episoden skal Britt Marlene og Cecilie fortelle deg hvordan du deler det opp, hvilke oppskrifter som passer helt perfekt til de ulike delene, og ikke minst – hvordan du lager den ultimate sausen til det ferske lammekjøttet.

 • Hvor mye kjøtt kan vi spise?

  09/09/2021 Duración: 20min

  Har du også fått med deg alle meningene om at vi bør spise mindre kjøtt? Lurer du på hvor mye kjøtt vi egentlig spiser, og hvor mye vi burde spise? Hva er sunt, og hva er bærekraftig? Og kan kjøtt være begge deler?

 • Suksess med sopp

  02/09/2021 Duración: 21min

  Nå er det sesong for sopp i alle varianter. Bruk den fersk, tørk den, eller frys den – og lag deilig mat som klemmer deg fra innsida. Her får du Cecilie og Britt Marlenes tips både til soppturen, hvordan du kan bruke soppen til deilige retter gjennom hele året, og vil du lage noe helt spesielt, så får du oppskriften på soppsoya.

 • Matpakketips

  19/08/2021 Duración: 21min

  Etter en lang sommerferie er hverdagen her, og det smøres matpakker i de tusen hjem. Hva er det viktigste å sende med ungene i matboksen? Når kan barna lage matpakke selv? Og hva er ekspertenes favorittoppskrifter når man vil lage noe ekstra godt?

 • Triksene Som Redder Maten

  02/07/2021 Duración: 34min

  Du har sikkert vært der du også – stått der med en gjeng som venter på ferske hveteboller, og så ser deigen litt mistenkelig flat ut? Eller kanskje chilien var litt sterkere enn planlagt, så det blir take-away i stedet? Svidd grøt, brente kaker, majones som har skilt seg – det er mye som kan gå skeis på kjøkkenet. Men det finnes nesten alltid håp – her får du de triksene du trenger for å redde maten.

 • Feriefavoritter fra Middelhavet

  01/07/2021 Duración: 21min

  Savner du maten fra feriefavorittene i Middelhavet? Det er norgessommer for de aller fleste, så MatPrat-ekspertene deler sine oppskrifter fra Spania, Italia og Hellas. Med paella, bruschetta og gyros med tzatziki kan du drømme deg bort til Middelhavet.

 • Hjemmelaget is

  30/06/2021 Duración: 26min

  Fryser’n tømmes fort på varme feriedager, så MatPrat-ekspertene gir deg sine beste oppskrifter på hjemmelaget is. Det blir nicecream, basilikumsorbet med sitron, blomster-is, kokosis med mango, lakris-is og sandwich-is. Og alle ungers sommerdrøm, is til frokost!

 • Salater du får dilla på

  24/06/2021 Duración: 18min

  Har du lyst på en skikkelig god salat i sommersola? Trenger du tips til noen oppskrifter som du kan lage igjen og igjen og aldri bli lei? Da har du skrudd på riktig podd. For i dag kan Cecilie og Eilin friste med en lekker salatbowl med BBQ-kylling, en asiatisk biffsalat med frisk mynte, koriander og granateple og du får tips til både smakskombinasjoner og andre sprø saker som gir salaten det lille ekstra.

 • Koreansk BBQ

  10/06/2021 Duración: 21min

  Smaker fra det asiatiske kjøkken er perfekt i sommervarmen, friskt, med litt sting og masse smak! Koreansk BBQ bør du absolutt prøve ut; Bulgogi er en favoritt - deilig marinert kjøtt og friske grønnsaker. Til koreansk grillmat må du selvfølgelig ha kimchi, og du kan lage både kimchipannekaker og kimchimajones.

 • Saftig burger på grillen

  27/05/2021 Duración: 24min

  Det er tid for sommer, grill og hamburger! MatPrat-ekspertene deler sine burgerfavoritter – og frister med glasert rødløk, baconmarmelade, kyllingburger, og en deilig fargerik rødbetburger.

 • Perfekt Pavlova

  11/05/2021 Duración: 22min

  Den er sprø utenpå og deilig seig inni – og toppet med fløyelsmyk eggekrem og søte bær. Vi snakker selvfølgelig om Pavlova, kakefavoritten til 17. mai. MatPrat-ekspertene forteller deg hvordan du får marengsbunnen helt perfekt, og frister med smaker som smash, lakris og salt karamell.

 • Tapas du vil elske

  29/04/2021 Duración: 13min

  I denne episoden gir Cecilie deg enkle tips til hvordan du kan løfte tapasbordet til nye høyder. Med et overdådig charcuterie som ser (og høres) like godt ut som det smaker, focaccia på grillen, og aioli i mange ulike varianter, får tapasbordet den kjærligheten det fortjener.

 • Ravioli – hjemmelaget pasta

  15/04/2021 Duración: 23min

  Dette er sendingen for deg som vil en tur til pastahimmelen. For i dag byr MatPrat-ekspertene på to varianter av hjemmelaget ravioli. Den ene er fylt med oksehaler, sopp og sjalottløk og serveres med nydelig kraft. Den andre fyller du med røkelaks, spinat og serverer med deilig nøttebrunt smør.

 • Meze med grillet lammelår

  29/03/2021 Duración: 15min

  Den klassiske lammesteken er kanskje det mange forbinder med påske, men i denne episoden skal vi spice opp påskelammet litt, så vi drar fram grillen for våren og serverer meze. Med baba ganoush, kardemommeris og krydret gulrotsalat som tilbehør, blir smaksløkene virkelig sparket ut av vinterdvalen.

 • Perfekt Pizzadeig Med Polish

  18/03/2021 Duración: 27min

  I denne episoden forklarer Anette hemmeligheten bak den perfekte pizzadeigen. Trinn for trinn lærer du å lage en polish, som tilsettes deigen. Med god tid og en app får du en luftig og sprø pizza, himmelsk på smak. For deg som vil ha en raskere løsning, byr Therese på eltefri pizzadeig.

 • Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

  04/03/2021 Duración: 19min

  Sprøtt utenpå, mørt og juicy inni – skal du imponere eller trenger noe skikkelig kosemat, er det vel ingenting bedre enn en frityrstekt godbit? MatPrat-kokkene Anette og Cecilie gir deg de tipsene du trenger for å fikse teknikkene fritering og panering som en proff, og du kommer til å få lyst på noe du kanskje ikke har hørt om før – nemlig de japanske fristelsene tonkatsu og katsudon.

página 1 de 4