Sinopsis
Long Playn radio-ohjelmassa pureudutaan olennaisiin aiheisiin ja puhutaan siitä, millä on väliä.
Episodios
-
Kevään päättötodistus medialle
24/05/2018Kevään viimeisessä Long Playn ohjelmassa lauletaan suvivirsi ja annetaan medialle päättötodistus. Miten media on lukuvuoden aikana onnistunut eri aiheiden käsittelyssä? Kertooko media siitä, mistä pitäisi? Mitä konkreettisia seurauksia on sillä, että uutisoidaan hätiköiden ja korjataan virheitä matkan varrella? Vieraina studiossa vapaa toimittaja Virpi Salmi, Yleisradion toimittaja Janne Zareff sekä politiikan tutkija Johanna Vuorelma Helsingin yliopistosta.
-
Voiko teknologian avulla tehdä aitoja vallankumouksia?
11/05/2018Long Playn radio-ohjelmassa aiheena tällä kertaa teknologiset utopiat. Millaiseksi demokratia muodostuisi, jos se luotaisiin nyt puhtaalta pöydältä digitaaliseen ympäristöön? Tuleeko internet-vallankumous vielä vai menikö se jo? Mitä siitä seurasi? Vieraana Long Playn päätoimittaja Hanna Nikkanen, filosofi Tere Vadén ja Suomen kryptovaluutta-alan etujärjestön Konsensus ry:n puheenjohtaja Niko Laamanen.
-
Vaarantaako sote-uudistus palveluiden saatavuuden?
26/04/2018Sote-uudistuksen yhteydessä on keskusteltu vähemmän siitä, millaisia vaikutuksia uudistuksella on mielenterveyshäiriöiden ja psyykkisesti sairastuneiden hoitoon. Long Playn ohjelmassa tällä kertaa puhetta suomalaisten mielenterveydestä ja palveluiden tarjoamisesta. Vieraana studiossa kaksi asiantuntijaa: Suomen Mielenterveysseuran kehitysjohtaja Kristian Wahlbeck ja Helsingin kaupungin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.
-
Miten kulttuurin rahoitusmalli pitäisi uudistaa?
12/04/2018Elokuussa 2016 opetus- ja kulttuuriministeriö asetti työryhmän valmistelemaan esitystä, joka uudistaisi valtion rahoituksen museoille, orkestereille ja teattereille. Esitys julkaistiin tammikuussa, ja se on sen jälkeen herättänyt närää etenkin teatterin ja tanssin kentällä. Studiossa keskustellaan siitä, miten kulttuurin ja taiteen rahoituksen pitäisi Suomessa toimia, mitä tuetaan hyvin ja mitä jää tukematta. Voisiko tuen käyttää toisin, ja […]
-
Onko verkkovihaajalla valtaa?
29/03/2018Long Playn ohjelmassa pureuduttiin verkkovihaan. Millainen vihapuhemaa Suomi on verrattuna muihin maihin? Millaisia yhteiskunnallisia vaikutuksia verkkovihalla on? Pieni osa suomalaisista tuottaa verkkoväkivaltaa, mutta sillä on laajoja vaikutuksia. Tekijät ovat pääosin miehiä, ja he käyvät sanallisesti naisten ja vähemmistöjen kimppuun. Todellisuudessa myös verkkovihaaja kaipaisi usein apua. Antti Järven vieraina studiossa kolme asiantuntijaa: toimittaja Linda Pelkonen, toimittaja […]
-
Halpalentojen aika on ohi
15/03/2018Ruotsi alkaa huhtikuun alussa verottaa lentomatkustajia. Summat ovat pieniä, mutta ele on suuri, sillä lentoliikenne on tähän asti saanut nauttia erityisasemasta sääntelyn ulkopuolella. Huolettoman lentelyn aika alkaa hiipua. Mutta mikä on lentoliikenteen todellinen rooli ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä? Millainen olisi progressiivinen lentovero? Miten tulevaisuudessa matkustetaan? Mikä on yksiön vastuu, entä valtion? Juontajana Anu Silfverberg, studiossa mukana Suomen […]
-
Miksi ja miten Yhdysvalloista on tullut se, mitä se on nyt?
01/03/2018Vielä 50-luvulla ja 60-luvun alussa demokraatit ja republikaanit tuntuivat rakentavan yhdessä hyvinvointivaltiota Yhdysvalloissa. Mitä sitten tapahtui? Mitä seuraavaksi tapahtuu? Mitä Trumpista oikein pitäisi ajatella? Entä pitäisikö Yhdysvallat ottaa mukaan Euroviisuihin? Kaikki selviää, kun studiossa on vieraina kaksi viisasta miestä, Tuomas Nevanlinna ja Tommi Uschanov.
-
Oliko Suomen sisällissota välttämätön?
15/02/2018Miksi Suomen sisällissota tapahtui? Millaista se oli? Voisiko se tapahtua uudelleen? Onko siitä toivuttu? Miten sitä pitäisi muistella? Studiossa historiantutkijat Kati Katajisto ja Samu Nyström, sekä toimittaja Ville Blåfield, joka kertoo Long Play -jutustaan ”Kaksi miestä maan alla”. Keskustelua luotsaa Long Playn Anu Silfverberg.
-
Miksi median on vaikea puhua naisiin kohdistuvasta vallankäytöstä?
01/02/2018Long Playn ohjelmassa keskusteltiin #metoo-kampanjasta ja seksuaalisesta häirinnästä elokuva-alalla. Ruotsissa #metoo-kampanjan yhteydessä on puhuttu vallankumouksesta, mutta Suomessa on ollut hiljaisempaa. Miksi keskustelu seksuaalisesta häirinnästä ei ole Suomessa vielä varsinaisesti käynnistynyt? Mikä on median rooli keskustelussa? Studiossa Long Playn Antti Järvi ja Anu Silfverberg. Vieraina mediatutkija Anu Koivunen ja käsikirjoittaja, näyttelijä ja freelance-toimittaja Jari Hanska.
-
Mikä on terrorismia ja pitääkö sitä pelätä Suomessa?
18/01/2018Mikä keskustelussa radikalisoitumisesta ja terrorismista on ongelmallista? Pitäisikö tiedostusvälineiden uutisoida iskuista eri tavalla? Long Playn radio-ohjelman ensimmäisessä jaksossa syvennytään terrorismiin. Antti Järven vieraina studiossa ovat ovat terrorismin tutkija Leena Malkki ja toimittaja Sonja Saarikoski. Lisäksi terrorismirikoksia koskevaa lainsäädäntöä avaa puhelimitse kansainvälisen oikeuden professori Martin Scheinin.