L'ofici De Viure

  • Autor: Vários
  • Narrador: Vários
  • Editor: Podcast
  • Duración: 285:52:38
  • Mas informaciones

Informações:

Sinopsis

Gaspar Hernàndez ens fa la vida més fàcil! "L'ofici de viure", el programa de Catalunya Ràdio líder a internet, t'ofereix les millors eines per cultivar el teu benestar emocional. I també, creixement personal, psicologia positiva i nova espiritualitat amb els especialistes, Sergi Torres i Àlex Rovira.

Episodios

  • Si et jutgen, què passa?

    29/06/2025 Duración: 55min

    Tenim por d'actuar, de dir el que pensem perquè massa sovint busquem l'aprovació dels altres: de la parella, dels amics, dels companys de feina... L'aprovació l'hem de buscar dins nostre, i hem de cultivar la nostra autoestima, que és com un sac que podem omplir durant el dia, però que de nit es buida inexorablement. Com l'hem de tornar a omplir? Ens ho diuen les psicòlogues Lídia Oliu i Helen Flix, i també la mestra zen Berta Meneses. Ens ho acaba d'arrodonir el també psicòleg Rafael Santandreu, i acabem amb l'espai de Sergi Torres.

  • És possible alliberar la ment de la por?

    28/06/2025 Duración: 36min

    És convenient, alliberar-nos de la por, tenint en compte que moltes vegades ens protegeix? La veritat és que, sempre tenint en compte això, sovint és la ment qui se la inventa, aquesta por, i qui ens paralitza o ens fa establir judicis. Ho comentem amb Carla Delgado que ha escrit "El camino de la paz radical", i la psicòloga Núria Guinart que fa temps va escriure "Tú eres la respuesta". Amb el comentari de la també psicòloga Helen Flix.

  • El kaizen

    22/06/2025 Duración: 54min

    El kaizen, segons la filosofia japonesa, i tal com diu el psicòleg Tomàs Navarro, és un "sender recorregut dia a dia, de manera integrada, com una actitud vital". Per això, el kaizen i el coaching van íntimament lligats. Ho comentem amb ell, que ha escrit el llibre "La senda kaizen", i amb la també psicòloga Cris Bolívar. Ens hi fa un apunt l'escriptor i coach Francesc Miralles. Amb l'espai final de Sergi Torres.

  • Plantes aromàtiques i estat d'ànim

    21/06/2025 Duración: 40min

    Les plantes, tradicionalment, han ajudat les persones a regular l'estar d'ànim i tenir més bona salut. En parlem des del punt de vista d'un metge, Miquel Masgrau, i d'una jove empresària, Maria Puig, que en divulga els beneficis. Amb el comentari del dietista integratiu Aleix Pàmies.

  • Tothom té parts fosques?

    15/06/2025 Duración: 57min

    Les nostres parts fosques conformen la nostra ombra, que es troba allà on no la podem veure perquè només veiem el que ens convé de nosaltres mateixos. El que tenim a dins, el que ens neguem a veure i que és ple de tot el que hem rebutjat al llarg de la vida, tanmateix existeix, i és la nostra ombra. Les psicòlogues Teresa Batanàs i Mireia Darder ens expliquen en què consisteix. Amb un apunt del també psicòleg Joan Garriga. I, finalment, amb l'espai de Sergi Torres.

  • Psicòpates integrats

    14/06/2025 Duración: 48min

    Diu el criminòleg Vicente Garrido que la majoria dels psicòpates viuen integrats a la societat i ens manipulen generant-nos sofriment a casa, a la feina, en família... Conversem amb ell sobre el llibre que ha escrit, "El psicópata integrado", i sobre com podem identificar aquests personatges que ens amarguen la vida, i, un cop fet, fugir-ne. Amb l'apunt de la psicòloga Júlia Pascual.

  • Alimentació cetogènica

    08/06/2025 Duración: 55min

    L'alimentació cetogènica es basa sobretot en els greixos i redueix dràsticament els carbohidrats de la dieta. És una manera d'alimentar-se que els nutricionistes que la promouen diuen que ens manté més sans i prims i, a més, ens serveix per lluitar contra malalties com el càncer. Això és el que explica la nutricionista oncològica Jordina Casademunt, juntament amb l'especialista en Psiconeuroimmunologia (PNI) Diana Climent, que també defensa aquest sistema i en fa bandera a les xarxes socials. Ens hi afegeix els pros i els contres el també nutricionista Marc Vergés, i acabem amb l'espai de Sergi Torres.

  • Formes de meditar

    07/06/2025 Duración: 41min

    Meditar ens pot servir per relaxar-nos, per calmar l'estrès o fins i tot per prendre decisions. Ens explica les diferents maneres de fer-ho el mestre de meditació i doctor en Història de l'Art Alexis Racionero al seu llibre "Sendas de meditación. Bases y formas de meditar". També el Swami Satyananda Saraswati. I ens complementa la idea la mestra zen Berta Meneses.

  • Aplicacions de cites: mal psicològic

    01/06/2025 Duración: 55min

    Les aplicacions de cites cada vegada tenen més adeptes. Si abans només n'hi havia una, ara n'hi ha de diferents tipus, per agrupar diferents tipus de gent, creences, orientacions sexuals, etc. Però què passa amb el mal psicològic que poden ocasionar aquestes apps? Pensem en el "ghosting", en els enganys, en els errors... Quins són els danys psicològics que podem arribar a tenir amb aquesta pràctica? I ens en podem sortir? Ens ho expliquen les psicòlogues Emma Ribas, Sílvia Llop i Laia Sabaté. Amb un apunt afegit del psicòleg Antoni Bolinches i l'espai de Sergi Torres.

  • Famílies narcisistes

    31/05/2025 Duración: 51min

    Diu la psicòloga i psicoanalista Sara Sarmiento que les famílies narcisistes es victimitzen i dramatitzen quan els acusen d'alguna cosa. També són les creadores d'ovelles negres i poden causar un gran patiment als seus membres. Ens ho aclareixen les també psicòlogues Ivet Merín, Mati Segura i Mònia Presta.

  • L'addicció al mòbil

    25/05/2025 Duración: 56min

    Som addictes al mòbil? Ens ho hem demanat mai? Enmig del debat sobre com i quan hem de donar accés al mòbil als adolescents, els psicòlegs Anna Serra Dolcet, Jaume Pagès i Jan Ivern ens ensenyen a identificar la dependència d'aquest aparell que massa sovint es converteix en el centre de les nostres vides, quan som molt joves, però també quan som adults o quan ens fem grans. Ens hi fa un comentari la també psicòloga Elena Puig Guitart. I acabem amb l'espai de Sergi Torres.

  • Persones neurodivergents

    24/05/2025 Duración: 46min

    Les persones amb autisme, TDAH o altes capacitats són persones neurodivergents, que poden tenir problemes per adaptar-se a la societat també en edat adulta. Ens ho explica una persona que és autista, Maria de Santos, a més de la psicòloga Anna Romeu i la psiquiatra Montserrat Pàmias. Amb un apunt de la psicòloga experta en neurodivergència Anna Solerdelcoll.

  • La traïció

    18/05/2025 Duración: 56min

    La traïció de les persones pròximes ens talla la vida, o ens canvia almenys la relació amb elles. Enfoquem aquest tema tan espinós amb els psicòlegs Joan Garriga i Emma Ribas, a nivell de parella però també de familia, d'amícs, de socis... Amb un apunt del també psicòleg Andrés Martín Asuero. I amb l'espai de Sergi Torres.

  • La mort d'una mascota

    17/05/2025 Duración: 42min

    Els animals afronten la mort d'una manera diferent a les persones. A nosaltres la mort ens fa por i a ells no. També ens costa acomiadar-nos-en. El dol per un animal perdut pot ser dur i difícil de transitar. Ens ho expliquen les expertes en comunicació amb animals Patrícia Perreau i Clara Martín. Amb un apunt de la psicòloga Cristina Llagostera.

  • Prendre decisions vitals

    11/05/2025 Duración: 54min

    Sabem prendre decisions? No és tan fàcil com podria semblar i, més o menys, tots ho tenim clar. La cosa es complica quan la decisió que hem de prendre és molt important, és vital. En parla el psicòleg i coach esportiu Pep Marí, que ha escrit un llibre sobre la qüestió, acompanyat de la psicòloga i coach Paula Folch i la terapeuta Anna Llenas. Amb un comentari de la psicòloga Mar Muro i l'espai de Sergi Torres.

  • Comunicació amb els morts

    10/05/2025 Duración: 49min

    El doctor en Periodisme i professor universitari Lluís Pastor investiga la comunicació entre vius i morts, i diu que al llarg de la història --dels segles i les civilitzacions-- hi ha un patró que es repeteix. Pastor diu que no investiga allò "paranormal", sinó allò normal. Ens ho explica al llibre "Los mismos muertos vuelven". El seu germà i també professor universitari, Xavier Pastor, ens parla sobre l'autor i la seva feina en aquesta investigació.

  • L'apagada i allò inesperat

    04/05/2025 Duración: 54min

    Parlem de fer front a l'inesperat, però també de l'angoixa de moltes persones, la incertesa i la paciència durant i després de l'apagada. Amb les psicòlogues Helen Flix, Lídia Oliu i Berta Meneses i el comentari del també psicòleg Antoni Calvo. Acabem amb l'espai de Sergi Torres.

  • La llei del gel

    03/05/2025 Duración: 54min

    La llei del gel és el silenci a què sotmeten unes persones a les altres. Es tracta d'un tipus de maltractament que fa de la indiferència l'arma per fer sentir malament l'altre. Abordem aquest comportament amb les psicòlogues Carme Brit, Joana Frigolé i Myriam Oliver, que ho ha patit en pròpia pell a la feina. Acabem amb l'espai de Sergi Torres.

  • Rumi

    30/04/2025 Duración: 53min

    Rumi va ser el precursor de l'escola sufí dels dervixos, però també un poeta místic islàmic i, per això, universal. Diu l'especialista en sufisme Halil Bárcena que era un alquimista del cor, i n'ha escrit el llibre "Rumi". Parlem amb ell del llegat que ens va deixar. I hi posa el punt final la doctora en comunicació Lana Kazkaz, especialista en mitjans, religió i cultura.

  • Cultivar la il·lusió

    27/04/2025 Duración: 54min

    Es pot cultivar la il·lusió? La psicòloga Lecina Fernàndez creu que sí, n'ha escrit un llibre i ha creat un laboratori per ajudar les persones a il·lusionar-se. Ho comentem amb ella i amb les també psicòlogues Thaïs Casals i Noemí Calvó. Amb un apunt de l'escriptor i economista Fernando Trias de Bes, i l'espai de Sergi Torres.

página 1 de 18